zondag 27 maart 2011

Salade Verte au Lard Croustillant





Een eenvoudige maar verfijnde salade krijg je met dit recept waarin wat tegengestelde smaken elkaar ontmoeten. Belangrijk zijn weer de details. We hebben daarvoor het volgende nodig: plakjes gerookte spek, een krop groene bladsla, olie, wijnazijn, mosterd (niet te sterk), honing, zout, peper en kerrie.


Je begint met het uitbakken van de spekreepjes op een heel zacht vuurtje. Je kan zo nu en dan het uitgebakken spekvet weggooien en als de reepjes mooi uitgebakken zijn leg je deze tenminste tien minuten op een bord of een plank, zodat ze mooi bros uitdrogen.


Ondertussen kan je mooi de vinaigrette maken, 3 delen olie, 1 deel azijn, beetje mosterd, zout, peper en een klein beetje honing en een klein schepje kerriepoeder. 


De sla even wassen, drogen en in een schaal doen, vervolgens schik je de spekreepjes er bovenop. De vinaigrette eroverheen en je hebt een heerlijk eenvoudige salade waarin in je mond het zachte blad de krokante spek ontmoet....







Geen opmerkingen:

Een reactie posten